Grootverbruik

IJken

IJken

IJken

IJken

JTB Meettechniek is de schakel tussen de landelijke meetbedrijven en de groot zakelijke klanten. JTB Meettechniek plaatst zowel gas- als elektriciteitsmeters.

Een meetbedrijf is verantwoordelijk voor de meetdiensten bij zakelijke energieverbruikers. Aansluitingen boven de 3*80 A (elektra) en G25 (gas). Meetbedrijven houden zich bezig met het beheer en onderhoud van gas- en elektriciteitsmeters. Een deel van de taken die vallen onder de meetdiensten zijn:

  • Uitlezen van de energiemeter om het zakelijke verbruik te registreren
  • Het doorgeven van het energieverbruik aan de zakelijke energieleverancier en de netbeheerder
  • Verhuur en plaatsing van de energiemeter
  • Het onderhouden van de energiemeter
  • Storingen aan de energiemeter verhelpen

Grootverbruikers van zakelijke energie zijn verplicht om zelf de meetinrichting te regelen en de bijbehorende meetdiensten. Een meetbedrijf installeert energiemeters en leest deze uit. De data wordt gebruikt om de eindgebruiker te factureren op basis van het werkelijke energieverbruik en niet op basis van een voorschotbedrag zoals bij klein verbruik gebeurt. Vaak is het energieverbruik te zien in een online monitoringssysteem van het meetbedrijf zodat de eindgebruiker een goed beeld krijgt van hoeveel gas en stroom het bedrijf verbruikt.

De eindgebruiker is volledig vrij bij de keuze voor welk meetbedrijf de meetdiensten afneemt. De metermarkt is hierin geliberaliseerd. Sinds deze meetdiensten zijn afgesplitst van het netbeheer, ben je als grootzakelijk bedrijf niet meer verplicht de diensten bij de netbeheerder af te nemen, maar kan een eindgebruiker zijn meetdiensten afnemen van een privaat meetbedrijf.

JTB Meettechniek werkt voor bovenstaande organisaties. JTB zorgt ervoor dat de meter en aanverwante artikelen op een juiste wijze worden geplaatst, geijkt/gecertificeerd, onderhoud wordt gepleegd en storingen worden verholpen. Onze meetspecialisten werken conform de meetcode zodat de dataoverdracht goed verloopt, de meter registreert en een juiste uitlezing plaatsvindt. De controleresultaten zullen door de meetspecialist zorgvuldig worden verwerkt in een gespecialiseerde digitale ijktool.

Duurzaamheid en energiebesparing is heel belangrijk. Wij werken aan een goede balans tussen mens, milieu en economie.

Heeft u een eigen energienetwerk aangelegd, in beheer of heeft u meerdere locaties, dan is inzicht in het energieverbruik een must. Het is dan handig om tussenmeters te plaatsen.